top of page

Wat er gebeurt met de opbrengst van de Oekraïne Zeep?

De integrale verkoopprijs van de eerste 200 Steun Oekraïne-zepen (1500euro) die via deze website of OHNE-Ternat verkocht worden gaat integraal naar FulcrumUA. Dit is een Oekraïense LGBTQ-organisatie die zich momenteel bezighoudt met het evacueren en onderdak bieden aan mensen uit de zwaarst getroffen steden. Daarvoor hebben ze twee shelters opgericht in Lviv. Deze stad in het oosten van het land is momenteel nog relatief veilig en we hopen samen met hun dat dit ook zo blijft.

Onze bijdrage heeft er onder andere al voor gezorgd dat er een wasmachine, warmwaterboiler, een extra verwarmingstoestel, voeding en drank konden worden voorzien. Hieronder kan u alvast enkele foto's vinden die ons contact, Tymur Levchuk, doorstuurde. We proberen deze foto's regelmatig bij te werken. (hoewel we natuurlijk rekening moeten houden dat foto's nemen voor deze website niet hun hoofdprioriteit is)

Hoewel het oorspronkelijk de bedoeling was om de actie beperkt te houden tot 100 zepen hadden we al snel beslist om dit aantal op te trekken tot 200. Nu ook dit doel wel heel erg dichtbij is komt er natuurlijk weer de vraag "wat nu?". We doen graag verder! Niet helpen is voor ons gewoon geen optie! Helaas kan dat niet onder dezelfde voorwaarden. Voor de eerste 200 zepen betaalde Zeperij de ingrediënten, was het werk gratis, betaalden we de verzendkosten zelf én betaalden we de btw en belastingen op die 7,5 euro uit eigen zak. Helaas kan een klein bedrijf als de Zeperij dat niet oneindig blijven doen. Daarom hebben we beslist om wel verder te gaan met de verkoop van de zepen maar gaat er een vast bedrag van 3,5 euro per verkochte Steun Oekraïne-zeep geschonken worden aan het goede doel. 

Wie graag zelf een gift doet aan Fulcrum kan dit doen via de kanalen die op hun website vermeld staan.

In het kader van de transparantie kan u hieronder de transactiebewijzen vinden voor de betalingen die we, via Tymur Levchuck, aan FulcrumUA deden. Deze zullen worden geüpdatet naarmate de actie verderloopt

bottom of page